Mueslirepen

Mueslirepen

mueslireep

Nog meer gezonds met Florida Grapefruit: Mueslirepen. Eigenlijk bedoeld als tussendoor of als lunch, maar ik maakte ze voor het doordeweekse ontbijt. Even iets anders dan geroosterd brood. Lekker!

Ingrediënten: 180 gram boter, 180 gram lichtbruine basterdsuiker, 4 eetlepels agavesiroop, 375 gram havermout, 50 gram cornflakes, 25 gram gehakte walnoten, 25 gram amandelen, 50 gram rozijnen, rasp van 1 Florida Grapefruit,

Aantal Mueslirepen: 14

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een groot bakblik een vel bakpapier. Smelt 180 gram boter met 180 gram lichtbruine suiker en 4 eetlepels agavesiroop tot de suiker helemaal is opgelost. Haal de pan van het vuur.

Meng het vervolgens voorzichtig met 375 gram havermout, 50 gram cornflakes (wat fijner gemaakt), 25 gram gehakte walnoten, 25 gram gehakte amandelen, 50 gram rozijnen en de rasp van 1 Florida grapefruit. Spreid het geheel uit in het bakblik. Plaats het bakblik ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal het bakblik uit de oven. Laat het 10 minuten afkoelen. Snijd het vervolgens in repen (ik had er 14) en laat het nog verder afkoelen. Bewaar de mueslirepen in een luchtdicht bakje (bijvoorbeeld een grote broodtrommel).

Om het wat exclusiever te maken meng je 200 gram poedersuiker met het sap van 1 Florida grapefruit. Besprenkel de mueslirepen met het glazuur. Laat het glazuur hard worden voordat je het in een trommeltje doet.

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top