Toetje met Florida Grapefruit, Frambozen en Granola

Toetje met Florida Grapefruit, Frambozen en Granola

Toetje met Florida Grapefruit, Frambozen en Granola

Granola heb ik eigenlijk nog nooit gemaakt, maar eens moet de eerste keer zijn toch! De granola was nodig voor een toetje naar recept van Florida grapefruit, uiteraard met de Florida grapefruit in de hoofdrol. Het werden overigens 4 kleine toetjes en een groot blik vol granola (en dat komt wel op want dat is zo lekker!).

Aantal personen: 4

Granola
Ingrediƫnten: 2 eetlepels zonnebloemolie, 125 ml ahornsiroop, 2 eetlepels honing, 1 theelepel vanille-aroma, 250 gram havermout, 50 gram zonnebloempitten, 50 gram pompoenpitten, 100 gram geschaafde amandelen, 4 eetlepels sesamzaad, 25 gram gedroogde cranberries, 25 gram gedroogde kersen, 25 gram gedroogde abrikozen, 25 gram gedroogde vijgen, 50 gram geraspte kokos,

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een oven bakplaat met bakpapier. Meng 2 eetlepels zonnebloemolie met 125 ml ahornsiroop, 2 eetlepels honing en 1 theelepel vanillesiroop. Voeg daarna 250 gram havermout, 50 gram zonnebloempitten, 50 gram pompoenpitten, 100 gram geschaafde amandelen en 4 eetlepels sesamzaad toe. Roer dit goed door elkaar. Verdeel dit over de bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven.

Hak ondertussen 25 gram gedroogde cranberries, 25 gram gedroogde kersen, 25 gram gedroogde abrikozen en 25 gram gedroogde vijgen wat fijner. Meng dit samen met 50 gram geraspte kokos door de havermout en zet de bakplaat nog eens 15 minuten terug in de voorverwarmde oven.

Laat de granol goed afkoelen. Schep het daarna in een luchtdicht blik. Het is ongeveer een maand houdbaar.

Het toetje
Ingrediƫnten: 150 gram Griekse yoghurt, 2 eetlepels honing, 1 roze Florida grapefruit, frambozen,

Meng 150 gram Griekse yoghurt met 2 eetlepels honing. Snijd de partjes uit 1 roze Florida grapefruit en leg dit op de bodem van de schaaltjes. Leg er vervolgens wat frambozen op, gevolgd door een schep granol en daarna nog een schep ‘honingyoghurt’. Herhaal dit nog eens om zo wat lagen te krijgen.

Eet smakelijk!

0
(48 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top