Indische Tomatensoep

Indische Tomatensoep

Indische Tomatensoep

Dit recept is van KokkieSlomo, een site vol lekkere indo-gerechten en man wat kan die man koken!

Ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel trassi, 1/2 theelepel laos, zout, peper, 1 eetlepel olie, 1 ui, 1 kipfilet, 1 vleestomaat, 300 ml gezeefde tomaat, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel basterdsuiker, 600 ml water, 1/2 kippenbouillonblokje, noodles,

Aantal personen: 4

Maak een boemboe van 3 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel trassi, 1/2 theelepel laos, zout, peper en 1 eetlepel olie. Bak 1 gesnipperde ui in hete olie tot het glazig is. Voed de boemboe toe. Bak even kort mee. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden kipfilet toe en bak tot de kipfilet wit is. Voeg 1 ontvelde en in blokjes gesneden vleestomaat toe samen met 300 ml gezeefde tomaat, 1 eetlepel ketjap manis en 1/2 eetlepel basterdsuiker. Breng kort aan de kook. Voeg vervolgens 600 ml water, 1/2 verkruimeld blokje kippenbouillon en 1/2 plak verkruimelde noodles toe. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Eet smakelijk!

0
(398 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Indische Tomatensoep

  1. Ik heb ‘m onlangs ook gemaakt, plus nog een heleboel andere recepten van hem. En wat was het lekker hè? Ik had uiteindelijk het hele pakje noodles gebruikt. Wist anders niet wat ik met de andere helft moest doen. hahah. En een beetje extra noodles kon de soep best hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top