Beef Wellington

Beef Wellington

Beef Wellington ingepakt Beef Wellington
Sinterklaas is weg en de kerstborden staan weer op tafel! Vandaag aten we nog zo’n Albert Heijn kerstspecial en dan zelfs een recept die in de Kerst Allerhande van dit jaar staat: Beef Wellington! In ieder geval voelde het vandaag, 6 december, al een beetje alsof het kerst was.

Ingrediënten: 450 gram ossenhaas, 250 gram champignons, peterselie, bieslook, peper, zout, bacon (of parmaham), bladerdeeg op rol, 1 ei,

Aantal personen: 3

Haal de ossenhaas op tijd uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 250 gram fijngesneden champignons met peterselie en bieslook naar smaak tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met een beetje peper. Laat de champignons afkoelen op een bord.

Bestrooi de ossenhaas met zout en peper. Bak de ossenhaas rondom bruin in hete boter. Laat de ossenhaas afkoelen.

Leg een stuk huishoudfolie uit. Leg hierop plakjes bacon (of parmaham) op elkaar. Verdeel hierover de champignons. Leg vervolgens de ossenhaas en vouw de champignons en bacon er zo makkelijk om heen. Verwijder de huishoudfolie terwijl je de ingepakte ossenhaas op de bladerdeeg legt. Vouw het bladerdeeg goed dicht. Maak eventueel wat vormpjes van het restje bladerdeeg en plak dit er op. Bestrijk met een geklutst ei. Leg de ossenhaas in een ovenschaal. Zet de ossenhaas ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. (Heel handig is een oventhermometer. Je prikt die in de ossenhaas en zo kan je de temperatuur in het midden van de ossenhaas aflezen!)

0
(128 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top