Ossenhaas met Bimi in Spek en Aardappelwaaiers

Ossenhaas met Bimi in Spek en Aardappelwaaiers

Ossenhaas met Bimi in Spek en Aardappelwaaiers

Het is al vroeg kerst bij Brutsellog, deze week werd ik namelijk verrast door Albert Heijn met een heus kerstpakket met allerlei ingrediënten voor een kerstmaal, de AH Kerstspecials. Genieten dus op een zaterdag zomaar in november. Op het menu Aardappelwaaiers, Bimi in spek en Ossenhaas.

Aardappelwaaiers

Ingrediënten: 2 aardappels ‘Pommes Rouges’, boter, teentje knoflook, kruidenzout,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen 2 aardappels schoon. Snijd de aardappels bijna helemaal in, zodat je dunne schijfjes krijgt. Spreid de aardappels voorzichtig uit als een waaier. Leg de aardappelwaaiers in een ovenschaaltje. Leg er kleine klontjes op. Verdeel er 1 uitgeperst teentje knoflook over en bestrooi met wat kruidenzout. Zet het ovenschaaltje ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Bimi in Spek

Ingrediënten: 200 gram bimi (is een soort broccoli maar dan met een langere steel), plakjes spek, tijm,

Kook de bimi een paar minuten in kokend water zodat het beetgaar is. Giet af en spoel af met koud water. Pak ongeveer 3 tot 4 steeltjes bimi en omwikkel dit met plakjes spek. Leg het bimi-pakketje in een ovenschaal. Ga zo door tot je alle bimi op hebt. Rits de blaadjes af van 2 takjes tijm en verdeel over de bimi. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven.

Ossenhaas

De ossenhaas hadden we in plakjes gesneden. Bestrooit met zout en peper en in de roomboter om en om gebakken. Heel simpel (maar wel errug lekker!)

0
(149 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top