Indisch Stoofvlees met Fruit

Indisch Stoofvlees met Fruit

Indisch Stoofvlees met Fruit

Ingrediënten: rijst, 2 hamlapjes, zout, peper, gemberpoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 rode paprika, 1 prei, 1 appel, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, 1/2 bouillonblokje, 2 bananen,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi 2 in blokjes gesneden hamlapjes met zout, peper en gemberpoeder. Bak de hamlapjes aan in hete boter. Schep het vlees uit de pan wanneer het bruin is en houd het apart. Doe wat nieuwe boter in de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 gesneden rode paprika, 1 in ringen gesneden prei en 1 in blokjes gesneden appel toe en roerbak tot de groenten iets zacht zijn. Doe het vlees terug in de pan. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop en 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg op het laatst 2 in plakjes gesneden bananen toe. Warm even mee. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(59 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top