Smoor Djawa

Smoor Djawa

Smoor Djawa

Eens in de zoveel tijd moet ik gewoon een recept van Kokkie Slomo maken. Zo lekker! Neem dus zeker ook bij Kokkie Slomo eens een kijkje!

Ingrediënten: 1/2 theelepel tamarinde pasta, 4 eetlepels ketjap manis, 600 gram mager rundvlees, 2 kemirinoten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel zout, peper, 1/2 theelepel laos, 1/4 theelepel kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel serehpoeder, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel sambal, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml water, 1 laurierblaadje, 75 gram aardappelblokjes,

Aantal personen: 3

Meng 1/2 theelepel tamarinde paste met 1 eetlepel ketjap manis. Snijd 600 gram mager rundvlees in blokjes. Meng met de ketjap marinade. Laat het vlees zeker een uur marineren.

Rooster ondertussen 2 kemirinoten in hete olie. Maak een boemboe van de kemirinoten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel zout, peper, 1/2 theelepel laos, 1/4 theelepel kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel serehpoeder, 1 theelepel nootmuskaat en 1 theelepel sambal in een vijzel of keukenmachine.

Bak 1 gesnipperde ui met de boemboe en 1 blikje tomatenpuree voor een minuut of 4. Voeg het gemarineerde vlees toe en bak om en om voor nog eens 2 minuten. Voeg 400 ml water, 1 laurierblaadje en 3 eetlepels ketjap manis toe. Breng aan de kook. Zet de pan op een laag vuurtje en laat het met de deksel op de pan een paar uur stoven. Voeg op het laatst ongeveer 75 gram gebakken aardappelblokjes toe. Eet smakelijk!

0
(112 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top