Macaroni met Champignons en Spek in Kaassaus

Macaroni met Champignons en Spek in Kaassaus

Macaroni met Champignons en Spek in Kaassaus

Ingrediënten: macaroni, zout, 100 gram ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 250 gram champignons, 40 gram bloem, 500 ml runderbouillon, 150 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 100 gram in kleine reepjes gesneden plakjes ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Schep het uit de pan en laat het afkoelen. Bak in het achtergebleven vet (voeg eventueel een beetje boter toe als het te droog is) 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe, bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 40 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Giet er geleidelijk 500 ml runderbouillon bij. Breng al roerende aan de kook. Maak er een smeuïge saus van. Roer er op het laatst 150 gram geraspte kaas toe. Laat de kaas smelten. Serveer de saus met de macaroni. Doe de gebakken spekjes er als laatst over. Eet smakelijk!

0
(183 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top