Kleine Appelkruimeltaartjes

Kleine Appelkruimeltaartjes

Kleine Appelkruimeltaartjes

Ingrediënten: 40 gram rozijnen, 1 ei, 1 grote appel (of 2 kleine appels), 1 pak Koopmans Kleine Kruimeltaartjes, 80 gram roomboter, water,

Aantal taartjes: 8

Verwarm de oven voor op 175 graden. Wel 40 gram rozijnen ongeveer 15 minuten in lauwwarm water. Dep de rozijnen droog. Kluts 1 ei met een vork. Schil 1 appel en snijd de appel in kleine stukjes. Meng de appel met rozijnen, de kaneelmix uit het pak Koopmans Kleine Kruimeltaartjes en de 1/2 van het geklutste ei.

Mix 80 gram roomboter zacht in een beslagkom. Voeg de kaartmix toe en mix tot er kruimels opstaan. Voeg de andere helft van het ei toe samen met een beetje water. Meng dit nog kort tot een grof kruimelig deeg.

Verdeel 2/3 van het kruimeldeeg over de 8 papieren bakvormpjes uit de verpakking. Druk goed aan. Verdeel de appelvulling er over en strooi er als laatste de rest van de kruimeldeeg over.

Zet de bakplaat ongeveer 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de appelkruimeltaartjes buiten de oven even afkoelen en dan: smullen maar!

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top