Orloff, Rollade met Ham, Kaas en Champignonroomsaus

Orloff, Rollade met Ham, Kaas en Champignonroomsaus

Orloff, Rollade met Ham, Kaas en Champignonroomsaus

Ingrediƫnten: 1 rollade, 1 ui, 250 gram champignons, 250 ml kookroom, zout, peper, ham, kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak een rollade aan alle kanten goed bruin in de hete boter. Haal het uit de pan. Leg de rollade nog een 1/2 uur in een voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de champignonroomsaus. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 250 ml kookroom toe. Breng kort aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.

Haal het netje van de rollade en snijd de rollade in plakken. Leg een schijf rollade in een ovenschaal, leg hierop een plakje ham en een plakje kaas. Daarna weer een schijf rollade en weer een plakje ham en dan weer kaas. Ga zo door tot je geen rollade meer hebt. Giet de champignonroomsaus over de rollade. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180 graden voor zeker 40 minuten. Eet smakelijk!

0
(349 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

3 thoughts on “Orloff, Rollade met Ham, Kaas en Champignonroomsaus

  1. Dit lijkt me een heel lekker recept, maar ik heb toch een paar vraagjes……..Hoeveel rollade neem je en wat voor soort rollade, rund lijkt me erg droog worden?

    1. Het was een rollade van iets meer dan 800 gram. Ik had een varkensrollade (en dan geen varkensfiletrollade, maar de gewone). Rund of varkensfiletrollade is inderdaad droog, het moet wat vettiger zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top