Wok Hutspot met Gehaktballetjes van Kikkoman

Wok Hutspot met Gehaktballetjes van Kikkoman

Wok Hutspot met Gehaktballetjes van Kikkoman

Onlangs kreeg ik van Kikkoman recepten en een aantal van hun producten toegestuurd. Bij sojasaus denk je eigenlijk gelijk aan Aziatisch gerechten, maar eigenlijk kan je het ook goed in de Hollandse keuken uitproberen. Dat wilde ik natuurlijk wel proberen en probeerde hun recept Wok Hutspot met Gehaktballetjes. In plaats van de Kikkoman Tamari, een glutenvrije sojasaus, heb ik de gewone Kikkoman sojasaus genomen (alleen omdat dat flesje open was).

Ingrediënten: 1 winterwortel, 2 pastinaken, 300 gram kleine krieltjes, 250 gram gehakt, 2 eetlepels havermout, 2 eetlepels Kikkoman sojasaus, 1/2 theelepel gemberpoeder, zout, peper, 1 ui, 1 eetlepel Kikkoman sojasaus, 2 eetlepels appelstroop,

Aantal personen: 3

Kook in kokend water 1 in blokjes gesneden winterwortel, 2 in blokjes gesneden pastinaken en 300 gram kleine krieltjes ongeveer 8 minuten. Giet af in een vergiet.

Tijdens het koken van de groenten bereid je het gehakt. Meng 250 gram gehakt met 2 eetlepels havermout, 2 eetlepels sojasaus, 1/2 theelepel gemberpoeder, zout en peper. Maak er kleine gehaktballetjes van.

Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter (of olie). Voeg 1 gesnipperde ui toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de gekookte groenten en aardappeltjes toe samen met 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels appelstroop. Roerbak nog een minuut of 3. Eet smakelijk!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top