Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Albert Heijn heeft het assortiment verspakketten tijdelijk uitgebreid met klassiekers zoals appeltaart en stoofpeertjes. Ik mocht het stoofpeertjespakket uitproberen. Altijd leuk toch? en een beetje van mezelf en een beetje van de Appie!

Ingredi├źnten: 1 Albert Heijn Stoofpeertjespakket (8 stoofperen, kaneelstokjes, 250 ml rode bessensap), 250 ml water, 100 gram suiker, 1 laurierblaadje, kruidnagelpoeder,

Aantal peertjes: 8

Stoofpeertjes pakket

Stoofpeertjes Verspakket

In het stoofpeertjes-pakket krijg je 8 Gieser Wildeman stoofpeertje, een flesje rode bessensap van 250 ml en een pakje kaneelstokje (hiervan heb je er volgens recept maar 1 nodig, ik heb 2 kaneelstokjes er in gedaan). Zelf moet je nog 100 gram suiker en 100 ml water toevoegen (dat vond ik iets weinig voor mijn pan, dus heb ik er 250 ml water in gedaan). Zelf heb ik er voor de smaak nog een blaadje laurier en wat kruidnagelpoeder in gedaan. Een beetje extra touch dus.

Stoofpeertjes in de pan

Recept Stoofpeertjes

Schil 8 stoofpeertjes (Gieser Wilderman). Laat het steeltje er aan zitten. Doe de stoofpeertjes in een pan. Voeg 250 ml water, 250 ml rode bessensap, 100 gram suiker, 2 kaneelstokjes, 1 laurierblaadje en wat kruidnagelpoeder toe. Zet de pan, met de deksel er op, op middelhoogvuur voor ongeveer 1 1/2 uur. Lekker als toetje met vanille-ijs en amandelschaafsel, maar ook als bijgerecht.

Deze ‘Klassiekers’ zijn tijdelijk verkrijgbaar en wel tussen 13 en 26 oktober. Te vinden bij de groente- en fruitafdeling. Voor actuele prijzen kijk je in de winkel.

(274 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top