Hollands Draadjesvlees

Hollands Draadjesvlees

Hollands Draadjesvlees
Ik had dit weekend ontzettend zin in stoofvlees, en laat nu net in de nieuwste Allerhande een recept voor Hollands draadjesvlees staan. Dat moest ik proberen en het is gelukt, al vond ik het wel meer hachee dan draadjesvlees (maar hachee is ook gewoon lekker). Uiteraard ook weer een beetje van mijzelf en een beetje van de Allerhande.

Ingredi├źnten: 800 gram runderriblappen, 6 uien, 2 eetlepels bloem, 800 ml water, 2 runderbouillonblokjes, 2 laurierblaadjes, kruidnagelpoeder, 6 eetlepels ketjap manis, 8 eetlepels azijn, 2 bruine boterhammen,

Aantal personen: 6

Snijd 800 gram runderriblappen in blokjes. Bak het in gedeeltes bruin in hete boter. Schep het uit de pan. Bak in de achtergebleven boter 6 in halve ringen gesneden uien tot het goudbruin is (dit kan wel even duren). Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak even mee. Voeg vervolgens 800 ml water, 2 verkruimelde runderbouilonblokjes, 2 laurierblaadjes en kruidnagelpoeder naar smaak toe. Breng het al roerende aan de kook. Zet het vuur lager. Doe het vlees terug in de pan en voeg vervolgens 6 eetlepels ketjap manis en 8 eetlepels azijn toe. Roer goed om. Laat het op laag vuur ongeveer 3 uur zachtjes stoven met de deksel half op de pan. Als de saus nog niet goed gebonden is voeg je 2 bruine boterhammen toe. Laat de boterhammen al roerende langzaam oplossen. Eet smakelijk!

(511 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top