Perentaart

Perentaart

Perentaart

Ergens in het begin van Brutsellog had ik al eens deze perentaart gemaakt en nu ik jarig ben heb ik het nog maar eens gemaakt!

Ingrediënten: 100 gram roomboter, 150 gram suiker, 3 eieren, 3 eetlepels citroensap, 250 gram magere kwark, 150 gram bloem, snuf zout, 1 grote peer, 30 gram amandelschaafsel, kaneel,

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 100 gram roomboter met 150 gram suiker en 3 eieren tot een luchtig beslag. Voeg 3 eetlepels citroensap, 250 gram magere kwark, 150 gram bloem en een snuf zout toe. Mix dit op een lage stand door het beslag. Doe het beslag in een vorm bekleed met bakpapier of een bebloemde en ingevette taartvorm. Schil 1 grote peer (kleine peren? dan een stuk of 3). Schil de peren en haal het klokhuis er uit. Snijd in dunne schijfjes. Leg de perenschijfjes op het beslag. Bestrooi met kaneel en een beetje suiker. Verdeel als laatste ongeveer 30 gram amandelschaafsel er over. Zet de taartvorm ongeveer 90 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen. Smul ze!

1
(1.255 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

5 thoughts on “Perentaart

 1. Anja, van harte gefeliciteerd.
  Ik lees je blog met heel veel plezier. Gewoon, omdat je zo gewoon doet, gewone recepten schrijft en gewoon vanuit de basis kookt.
  Dank je wel. Je inspireert me, ook als docent (verwerking agrarische producten), en boerin.
  Fijne (verjaar)dag verder!

 2. Alsnog van harte met je verjaardag 🙂
  Wat een leuk recept zeg, ik krijg er gelijk zin in!
  Ik maak perentaart ook graag met een laagje amandelspijs (verbrokkeld en verdeeld over de bodem , onder de peren).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top