Donkere Boterkoek

Donkere Boterkoek

Donkere boterkoek

Ingrediƫnten: 175 gram donkere basterdsuiker, 250 gram bloem, 1 mespunt zout, 200 gram zachte roomboter, 1 ei,

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng 175 gram donkere basterdsuiker met 250 gram bloem en 1 mespunt zout. Snijd 200 gram zachte roomboter in kleine blokjes. Kluts 1 ei. Kneed de boter, bloem, basterdsuiker en de helft van het geklutste ei tot een deegbal. Beboter een taartvorm met een doorsnede van 22 centimeter of bekleed een taartvorm met bakpapier. Druk het deeg in de vorm. Bestrijk het deeg met de andere helft van het geklutste ei. Snij met een mes een ruitpatroon op het deeg. Zet de taartvorm ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de boterkoek wat afkoelen in de taartvorm. Smul ze!

0
(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top