Nasi Kornet met Javaanse Balletjes

Nasi Kornet met Javaanse Balletjes

Nasi Kornet met Javaanse Balletjes

Ik had vandaag weer eens zin in een Kokkie Slomo. Ik maakte de nasi kornet met Javaanse balletjes. Erg lekker weer!

Nasi Kornet

ingrediënten: rijst, 1 ei, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel peper, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blikje corner beef, 1 eetlepel maggi, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, 1 prei, peterselie,

Aantal personen: 4

Kook de rijst. Laat de rijst goed afkoelen. Kluts 1 ei en schep door de koude rijst.

Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels donkere basterdsuiker, en 1/2 theelepel peper.

Bak 150 gram fijngehakt ontbijtspek in een beetje hete olie. Bak even kort. Voeg de boemboe toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de inhoud van 1 blikje corner beef toe. Zorg dat je een egale brei krijgt. Voeg 1 eetlepel maggi, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Schep goed om zodat alles goed gemengd is. Schep alles op een bord en houd even apart.

Maak de wok schoon. Bak de rijst samen met 1 in ringen gesneden prei en wat peterselie naar smaak. Bak het geheel al omscheppend ongeveer 10 minuten tot het droog is (speel wel met het vuur). Voeg de corned beefmengsel toe. Bak weer zo’n 10 minuten mee. Het mag niet aan je spatel blijven plakken.

Javaanse Balletjes

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, peper, zout, 2 theelepels sambal, 1/2 theelepel citroensap, 1 eetlepel ketjap manis, 1theelepel donkere basterdsuiker, 500 gram gehakt, 1 ei, paneermeel,

Maak een boemboe van 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, peper, zout, 2 theelepels sambal en een 1/2 theelepel citroensap. Bak de boemboe in een beetje olie tot het geurt. Schep uit de pan en doe het in een kommetje. Meng 1 eetlepel ketjap manis en 1 theelepel donkere basterdsuiker er door. Laat het goed afkoelen.

Meng de afgekoelde boemboe door 500 gram gehakt samen met 1 ei en paneermeel. Laat het gehakt vervolgens weer een paar uur afgedekt in de koelkast staan. Draai er balletjes van. Bak de balletjes bruin in hete boter en olie.

Ketjap Sausje

Ingrediënten: 1 sjalotje, 1/2 theelepel sambal, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel citroensap, 5 eetlepels ketjap manis,

Bak 1 gesnipperd sjalotje met 1/2 theelepel sambal en 1/2 theelepel gemberpoeder tot het sjalotje zacht en glazig is. Voeg 1/2 theelepel citroensap en 5 eetlepels ketjap manis toe. Warm het eventjes door. Serveer met de Javaanse balletjes.

Eet smakelijk!

0
(208 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top