Kip met Champignons en Doperwten

Kip met Champignons en Doperwten

Kip met Champignons en Doperwten

Ingrediënten: 4 kippendijen, zout, peper, bloem, 75 gram plakjes ontbijtspek, 250 gram champignons, 1 ui, 1 eetlepel azijn, 250 ml kippenbouillon, 100 gram doperwten, peterselie,

Aantal personen: 2

Bestrooi 4 kippendijen met zout en peper. Wentel de kippendijen door bloem. Bak de kippendijen bruin in hete boter. Haal de kippendijen uit de pan en houdt het apart. Bak in het achtergebleven vet 75 gram plakjes ontbijtspek (in stukjes gesneden) met 250 gram in plakjes gesneden champignons. Bak tot de champignons zacht zijn. Schep ook uit de pan. Voeg weer wat boter toe en bak 1 gesnipperde ui tot het begint te bruinen en zacht wordt. Voeg 1 eetlepel azijn en 250 ml kippenbouillon toe. Laat het 2 minuten koken. Doe de kippendijen, champignons en ontbijtspek weer terug in de pan. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens 100 gram diepvries doperwten en fijngehakte peterselie toe. Laat het geheel goed warm worden. Eet smakelijk!

0
(67 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top