Indisch Stoofvlees met Rijst

Indisch Stoofvlees met Rijst

Indisch Stoofvlees met Rijst

Ingrediƫnten: 500 gram rundvlees, bloem, zout, peper, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram champignons, scheutje azijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 pot doperwten en worteltjes, rijst, mini friet,

Aantal personen: 4

Bestrooi 500 gram in blokjes gesneden rundvlees met bloem, zout en peper. Bak het rundvlees bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal op laag vuur tot de uien zacht en bruin zijn. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Doe het vlees terug in de pan. Voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 verkruimelde bouillonblokje, 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe en warm het geheel goed door. Serveer met rijst en mini friet (chips). Eet smakelijk!

0
(418 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top