Pindasoep

Pindasoep

pindasoep

Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 1/2 liter water, 2 kippenbouillonblokjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 rode paprika, 6 flinke eetlepels pindakaas, 1 eetlepel ketjap manis, 50 gram taugé, 1 streng noodles, cashewnoten, peterselie,

Aantal personen: 5

Kook 1 kipfilet in 1 1/2 liter water met 2 blokjes kippenbouillon. Haal naar 10 minuten de kipfilet uit de pan en snijd in kleine stukjes. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakt teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui glazig is. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika toe en bak kort mee. Voeg 6 eetlepels pindakaas aan de kippenbouillon toe. Roer tot de pindakaas is gesmolten. Voeg de gebakken ui, paprika, gekookte kip en 75 gram taugé toe. Breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis. Voeg de laatste 2 minuten nog 1 streng noodles toe. Laat de noodles gaar koken. Doe op je bord een beetje cashewnoten en peterselie erbij. Lekker met stokbrood. Eet smakelijk!

0
(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top