Full English Broodjes

Full English Broodjes

Full English Broodjes

Tijdens “The Great British Bake Off bakte Nancy een Full English Stromboli. Een opgerold brood met tomatenketchup, uitgebakken spek en een worstje. Bijna een Engels ontbijt. Het leek me zo lekker…. Kortom uitproberen. Het deeg werkte helaas niet mee, maar het broodje smaakte wel erg lekker! De broodmix die ik nu gebruikte, gebruik ik niet meer voor broodjes met de hand waar ook nog wat in moet, maar voor de broodbakmachine.

Ingredi├źnten: 500 gram witte broodmix, 300 ml lauwwarm water, 4 plakjes ontbijtspek, 2 Catalaanse worstjes, tomatenketchup,

Maak de witte broodmix met 300 ml lauwwarm water volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 4 plakjes ontbijtspek langzaam uit. Haal de ontbijtspek uit de pan en houdt het apart. Doe boter in de pan en bak 2 Catelaanse worstjes bruin. Laat de worstjes afkoelen en snijd de worstjes over de lengte doormidden.

Wanneer het deeg de eerste rijs heeft gehad, maak er dan vier bolletjes van. Stretch het deeg. Doe op elk beetje deeg wat tomatenketchup, de plakjes ontbijtspek en een half worstje. Vouw het deeg goed om het worstje. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek af met een vochtige theedoek.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Zet een vuurvaste ovenschaal met water in de oven. Besproei de broodjes nog licht met wat water. Zet de broodjes in de oven. Doe na 10 minuten de oventemperatuur terug naar 200 graden. De broodjes moeten ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. Laat de broodjes goed afkoelen. Eet smakelijk!

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top