Kruimeltaart met Banaan en Straciatella Crème

Kruimeltaart met Banaan en Straciatella Crème

Kruimeltaart met Banaan en Straciatella Crème

Nog iets lekkers wat Britt vandaag gemaakt heeft. Een kruimeltaart met banaan en straciatella crème. Niet helemaal volgens de verpakking, omdat we geen slagroom hadden, maar met een slimme truc het gemis van de slagroom toch opgelost.

Ingrediënten: 3 eieren, 100 gram boter, 30 ml melk, Ruf Krümeltorte, 3 bananen, Oetker paradise crème stracciatella, 300 ml melk

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng 3 eieren, 100 gram boter, 30 ml melk en de bakmix uit het pak in een beslagkom en mix tot een glad beslag. Vet de springvorm in (24 cm doorsnee). Doe het beslag in de springvorm en strijk het glad. Kijk na een half uur of de taart goed is. Dat kan je doen dmv een breinaald, als deze schoon is, is de taart gaar. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
Wanneer deze is afgekoeld, moet er een stukje van de taart. Schep vanaf 1 cm van de rand rondom tot een halve centimeter diep stukjes cake en verkruimel dit tot kruimels voor de bovenkant. Maak 3 bananen schoon en halveer deze. Leg ze in de holte. Giet 300 ml melk in een beslagkom en voeg de straciatella crème mix toe. Mix 3 min. Tot een gladde massa, voeg de topping mix van het pak toe, mix weer 3 min. Voeg na smaak nog wat melk toe als het te zoet is, let op dat het mengsel niet te dun wordt om op te stijven (circa. 50 ml maximaal toevoegen). Strijk dit mengsel over de bananen en bedek ze. Over de top strooi je de kruimels! Zet de taart 2 uur in de koelkast. Eet smakelijk!

(Als je nog restjes over hebt van de topping kan je dit weer in een glas doen met stukjes banaan die je over hebt, het is tenslotte gemaakt van dessert straciatella crème, strooi er cacao over en voor morgen heb je ook een toetje!

0
(104 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top