Prinsheerlijk in Scherpenzeel

Prinsheerlijk in Scherpenzeel

Prinsheerlijk in Scherpenzeel oerbrood

Soms heb je geen zin om te koken, dan kan je natuurlijk wat halen of bezorgen maar het is leuker dan om uiteten te gaan. Dat hebben we dan ook gedaan. Restaurant nummer 1 had een bruiloft dus op naar nummer 2: Prinsheerlijk in Scherpenzeel. Dit restaurant bleek pas twee weken open te zijn, benieuwd dus wat we er konden eten.

We begonnen met het ‘broodmandje’ om precies te zijn: Oerbrood met aioli, kruidenboter en olijftapenade. Nog een beetje warm, dus de kruidenboter smolt een beetje weg, heerlijk.

Prinsheerlijk in Scherpenzeel ribeye
Vervolgens kozen we beide de runderentrecote van de Big Green Egg met jus van rode port. Erbij werden frietjes en ratatouille geserveerd. Eerlijk gezegd had ik niet het idee dat het gebakken was op de Big Green Egg, er zat totaal geen ‘rokerige’ smaak aan, wat volgens mij wel kenmerkend hoort te zijn aan gerechten die op de Big Green Egg gebakken zijn. Maar de runderentrecote was wel botermals en had een goede smaak.

Prinsheerlijk in Scherpenzeel dame blanche
Ook bij het nagerecht waren we eensgezind beide namen we de dame blanche. Bij deze dame blanche kregen we aardbeien en amandelen. De warme chocoladesaus werd apart geserveerd. Nu kon ik wel zoveel warme chocoladesaus over mijn ijs doen als ik maar wilde.

Prinsheerlijk is zeker een aanrader. Het restaurant zit op een mooie locatie in Scherpenzeel (ik kreeg een beetje een vakantiegevoel van het dorp). Het eten is prima, lekker en sowieso onthouden we dit adres om er nog eens langs te gaan, misschien om te lunchen, want op de lunchkaart stonden ook nog wel lekkere dingen.

Prinsheerlijk
Plein 1940 187
3925 JM Scherpenzeel

0
(58 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top