Babi Ketjap met Indische Huzarensalade en Japanse Komkommersalade

Babi Ketjap met Indische Huzarensalade en Japanse Komkommersalade

Babi Ketjap met Indische Huzarensalade en Japanse Komkommersalade

Ik zag dat volgende week de Indonesische maaltijdmandjes van de Appie weer in de aanbieding waren. Dat kan ik ook best zelf met een beetje hulp van Kokkie.

Babi Ketjap
Ingrediënten: 450 gram varkenshaas, 1 1/2 theelepel tamarindepasta, peper, zout, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels gemberpoeder, 3 theelepels donkere basterdsuiker, 2 theelepels citroensap, 2 theelepels rijstazijn, 1 theelepel gembersiroop, 6 eetlepels ketjap manis,

Snijd 450 gram varkenshaas in blokjes. Meng het vlees met 1 1/2 theelepel tamarindepasta, zout en peper. Laat het afgedekt op het aanrecht staan voor minstens een uur. Bak het vlees aan in hete olie. Voeg 1 fijngesnipperde ui toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels gemberpoeder toe. Bak even mee. Voeg daarna 3 theelepels donkere basterdsuiker, 2 theelepels citroensap, 2 theelepels rijstazijn, 1 theelepel gembersiroop en 6 eetlepels ketjap manis toe. Roer goed door. Laat het op middelhoog vuur 10 minuten zachtjes staan.

Indische Huzarensalade
Ingrediënten: 1 middelgrote pot worteltjes met doperwten, 1 klein potje rode bietjes, 1/2 komkommer, 4 ananasschijven, zout, peper,

Snij alle ingrediënten in kleine blokjes. Doe het in een schaal. Breng op smaak met zout en peper.

Japanse Komkommersalade
Ingrediënten: 1 theelepel sambal, 50 ml rijstazijn, 50 ml water, 1 theelepel suiker, 1/2 komkommer, 1 theelepel gembersiroop, 1 eetlepels sojasaus, geroosterde sesamzaadjes,

Meng in een pan 1 theelepel sambal met 100 ml rijstazijn, 100 ml water en 1 theelepel suiker. Breng het aan de kook. Haal het zodra het kookt van het vuur. Snij lange repen van de komkommer (met een dunschiller). Giet het rijstazijnmengsel er over en laat het afkoelen. Giet het af. Roer er vervolgens 2 eetlepels sojasaus en 2 theelepels gembersiroop door. Strooi er net voor het opdienen wat geroosterde sesamzaadjes over. Eet smakelijk!

0
(80 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Babi Ketjap met Indische Huzarensalade en Japanse Komkommersalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top