Daging Roedjak

Daging Roedjak

Daging Roedjak

Weer een super lekker gerecht wat ik op KokkieSlomo heb gevonden. Wanneer komt er van hem een kookboek uit?

Ingrediënten: 500 gram magere runderriblappen, 1 theelepel tamarinde pasta, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 geroosterde kemirinoten, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel laos, 1/2 theelepel serhepoeder, 1 theelepel sambal oelek, 1 laurierblaadje, 3 theelepels donkere basterdsuiker, 300 ml kokosmelk, 300 ml water, 1 theelepel citroensap, 40 gram kokoscrème (blok, santen),

Aantal personen: 2

Bestrijk de runderriblap met ongeveer 1 theelepel tamarindepasta aan beide zijden. Laat zeker een uur marineren.

Maak ondertussen een boemboe van 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 geroosterde kemirinoten, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel laos, 1/2 theelepel serhepoeder en 1 theelepel sambal oelek.

Snijd het vlees in vier stukken. Bak het vlees snel aan in hete boter. Schep het uit de pan en houdt het even apart. Bak de boemboe een paar minuten aan, tot het lekker ruikt. Doe het vlees terug in de pan. Voeg een mengsel van 300 ml kokosmelk en 300 ml water toe, of zoveel tot het vlees onderstaat (je kan dus iets overhouden). Voeg 1 laurierblaadje, 3 theelepels donkere basterdsuiker en 1 theelepel citroensap toe. Roer even door. Doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur 2 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe wel door.

Haal het vlees uit de pan en snijd het in kleine stukjes. Doe eerst 40 gram fijngehakte kokoscrème toe aan de saus. Laat de saus even koken en doe dan het vlees terug in de pan. Laat het zonder deksel nog een 1/2 uur pruttelen. De saus dikt nu goed in. Serveer met rijst en gewokte spinazie. Eet smakelijk!

0
(310 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

2 thoughts on “Daging Roedjak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top