Rozijnenbolletjes

Rozijnenbolletjes

Rozijnenbolletjes

Het lijkt wel of ik een broodbakvirus heb opgepikt. Na het succes van het melkbrood heb ik vandaag namelijk rozijnenbroodjes gemaakt en zowaar zijn deze ook prima gelukt.

Ingrediënten: 500 gram patentbloem, 10 gram zout, 60 gram suiker, 1 theelepel kaneel, 10 gram instant gist, 50 gram roomboter, 300 ml koud water, 150 gram rozijnen, 1 ei,

Aantal bolletjes: 8

Doe in een mengkom 500 gram patentbloem. Doe er aan de ene kant 10 gram zout, 60 gram suiker en 1 theelepel kaneel bij en aan de andere kant 10 gram instant gist. Voeg 30 gram zachte boter (in blokjes) en 200 ml koud water toe. Begin met het kneden van de ingrediënten. Voeg geleidelijk de rest van het water toe. Niet te veel, het deeg mag niet te nat worden. Als het deeg loslaat van de wanden van de mengkom ga je het verder kneden op een geolied werkvlak. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot je een zacht en glad deeg hebt. Doe het deeg terug in een schone mengkom. Dek het af met huishoudfolie. Laat het deeg op een warme plaats minstens 1 uur rijzen, liefst nog langer.

Doe 150 gram rozijnen bij het deeg en kneed het er eerst wat losjes door. Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg tot de rozijnen goed verdeeld zijn. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Maak van elk deel een plat bolletje. Leg de bolletjes op twee met bakpapier bekleedde bakplaten. Dek de broodjes weer af met huishoudfolie. Zet de bakplaten op een warme plek. Laat de bolletjes ongeveer een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts 1 ei. Bestrijk de broodjes met het ei, hiermee krijgen ze glans. Zet de bakplaten ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de rozijnenbolletjes goed afkoelen op een rooster. Smul ze!

(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top