Gevlochten Melkbrood

Gevlochten Melkbrood

Gevlochten Melkbrood

Brood bakken, dat doe ik niet zo vaak. Het lijkt me altijd zo lastig, hoe krijg je een brood nu precies goed. Oefening baart kunst, deze keer maakte ik dit gevlochten melkbrood met de tips van Paul Hollywood.

Ingrediënten: 500 gram patentbloem, 10 gram zout, 25 gram fijne suiker, 10 gram instant gist, 30 gram roomboter, 320 ml handwarme volle melk,

Doe in een mengkom 500 gram patentbloem. Doe 10 gram zout en 25 gram suiker aan de ene kant in de kom en 10 gram instant gist aan de andere kant van de kom. Voeg 30 gram zachte, in klontjes gesneden roomboter en ongeveer 3/4 van de melk toe. Meng alles met je vingers tot een grof deeg, voeg geleidelijk de rest van de melk toe, net zoveel tot je de juiste deeg hebt, niet te nat maar wel zacht. Het deeg blijft een beetje grof.

Smeer je werkblad in met olie en ga dan het deeg kneden. Dat doe je zeker zo’n 5 tot 10 minuten. Als het deeg zijdezacht aanvoelt doe je het in een licht ingevette mengkom. Dek het af met huishoudfolie. Laat het op een warme plek minstens een uur rijzen. Mag ook langer, tot het ongeveer verdubbeld is in grootte.

Kneed op een bebloemd werkblad het deeg opnieuw zodat de lucht er uit is. Deel het in drieën en rol hier drie strengen van. Vlecht deze strengen. Leg het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek af met huishoudfolie en laat het ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Zet het brood in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 25 minuten. Het brood moet hol klinken als je op de onderkant op klopt. Laat het brood op een rooster goed afkoelen. Smul ze!

0
(54 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top