Loempia’s

Loempia’s

Loempia's

Een beetje van mijzelf en een beetje van KokkieSlomo. Ik moest gewoon ook een keer loempia’s maken en had al rijstvellen in België gekocht. Toevallig kwam KokkieSlomo ook met een recept en tja zijn recepten zijn zo lekker. Altijd wel een succes.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, peper, 1 theelepel trassi, 1 theelepel sambal, 1 kippenbouillonblokje, scheutje citroensap
1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel oestersaus, 1 kipfilet, 130 gram spitskool, 70 gram prei, 80 gram wortel, 100 gram rode paprika, glasmie (1 streng van Conimex), 100 gram taugé, rijstvellen,

Aantal loempia’s: 23

Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, peper, 1 theelepel trassi, 1 theelepel sambal en 1 kippenbouillonblokje. Maak dit in een keukenmachine. Bak dit 1 minuut in de hete olie. Voeg vervolgens een scheutje citroensap, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel oestersaus toe. Bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens 1 fijngesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet gaar is. Voeg daarna 130 gram fijngesneden spitskool, 70 gram fijngesneden prei, 80 gram geraspte wortel en 100 gram fijngesneden rode paprika toe wok tot de spitskool is geslonken. Laat het geheel goed afkoelen.

Week de glasmie in kokend water en roer samen met 100 gram taugé door het groentenmengsel. Ga de loempia’s vullen. Week de rijstvellen in koud water en leg vervolgens op een vochtige theedoek. Leg wat vulling op het rijstvel. Rol tot ongeveer de helft. Vouw nu de zijkanten naar binnen en rol dan weer verder. Blijft het niet plakken, gebruik dan een papje van bloem en water om het vast te plakken. Bak de loempia’s in hete olie bruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met chilisaus. Eet smakelijk!

0
(436 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Loempia’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top