Rijst met Kapucijners en Speklap

Rijst met Kapucijners en Speklap

Rijst met Kapucijners en Speklap

Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook, 300 gram speklapjes, rijst, 1 ui, 1 potje kapucijners,

Aantal personen: 2

Maak een marinade van 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal en 1 fijngehakt teentje knoflook. Marineer 300 gram in reepjes gesneden speklapjes. Laat 15 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de gemarineerde speklapjes in hete olie tot het bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 potje kapucijners (uitgelekt) toe. Laat het geheel 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Serveer met de rijst en wat atjar tjampoer. Eet smakelijk!

(208 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Back To Top