Luikse Balletjes

Luikse Balletjes

Luikse Balletjes

Ingrediënten: 450 gram gehakt, 1 sjalotje, tijm, zout, peper, paneermeel, 10 zilveruitjes, 2 eetlepels azijn, 100 ml bruin bier, 2 eetlepels Luikse stroop, 3 eetlepels rozijnen, 1 laurierblaadje,

Aantal balletjes: 12

Meng 450 gram gehakt met 1 fijngesnipperde sjalotje, wat tijm, zout, peper en paneermeel. Maak er 12 gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Zet de gehaktballetjes nog in de koelkast. Bak de balletjes rondom bruin in hete boter. Schep de balletjes, wanneer ze bruin zijn, uit de pan en houdt het even apart. Doe wat nieuwe boter in de pan en bak 10 gepelde zilveruitjes in het geheel tot de zilveruitjes kleuren. Voeg 2 eetlepels azijn en 100 ml bruin bier toe. Laat even borrelen. Voeg vervolgens 2 eetlepels Luikse stroop en 3 eetlepels rozijnen toe. Doe de gehaktballetjes terug in de pan samen met 1 laurierblaadje. Laat het geheel in ongeveer 25 minuten verder garen met de deksel op de pan. Eet smakelijk!

(91 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Back To Top