Mihoen Singapore met Saté Babi

Mihoen Singapore met Saté Babi

Mihoen Singapore met Saté Babi

Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 bouillonblokje, mihoen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 2 theelepels kerriepoeder, 1 prei, 75 gram peultjes, 1 eetlepel ketjap manis, 1 maggiblokje,

Aantal personen: 3

Doe in een pan met koud water 1 kipfilet met 1 blokje kippenbouillon. Breng het aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur lager en laat je het 10 minuten staan. Haal de kipfilet uit de bouillon en snijd de kipfilet in kleine stukjes. Bewaar de bouillon in een maatbeker. Laat de kip afkoelen.

Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 2 gesnipperde uien met 3 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 2 eetlepels kerriepoeder tot de uien zacht zijn. Voeg 1 in ringen gesneden prei en 75 gram peultjes toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens ongeveer 200 ml bouillon samen met de fijngesneden kip, 1 eetlepel ketjap manis en 1 verkruimeld maggiblokje toe. Laat alles een paar minuten op hoog vuur staan. Roer de mihoen door het geheel.

Saté Babi
Ingrediënten: 1 eetlepel olie, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 1/2 eetlepel ketjap manis, 1/2 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel zout, 1 varkenshaas, 4 flinke eetlepels pindakaas, 200 ml kokosmelk, 1 theelepel trassi, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis,

Maak een marinade van 1 eetlepel olie, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 1/2 eetlepel ketjap manis, 1/2 theelepel ketoembar en 1/2 theelepel zout. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden varkenshaas. Laat de varkenshaas zeker een halve dag marineren. Bak de varkenshaas snel in hete olie.

Maak de satésaus door 4 flinke eetlepels pindakaas te smelten op laag vuur met 200 ml kokosmelk, 1 theelepel trassi, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis. Roer goed door met een garde. Serveer de saté babi en satésaus met de mihoen goreng. Eet smakelijk!

0
(99 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top