Vega: Noodles met Paprika en Noten in Teriyakisaus

Vega: Noodles met Paprika en Noten in Teriyakisaus

Vega: Noodles met Paprika en Noten in Teriyakisaus

Ingrediënten:noodles, 1 ui, 2 teentjes knoflook, kaneel, ketoembar, nootmuskaat, 1 groene paprika, 3 bosuien, 50 gram pinda’s, 2 theelepels gembersiroop, 2 eetlepels rijstazijn, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, beetje knoflookpoeder, 1 maggiblokje (uit een pakje van 2)

Aantal personen: 3

Bereid de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 uitgeperste teentjes knoflook, kaneel, ketoembar en nootmuskaat. Voeg 1 in reepjes gesneden groene paprika en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak een paar minuten mee. Voeg 50 gram pinda’s en de noodles toe.

Maak een mengsel van 2 theelepels gembersiroop, 2 eetlepels rijstazijn, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, beetje knoflookpoeder en 1 verkruimeld maggiblokje. Zet dit op het vuur en zorg dat het bubbelt.

Schep de saus door de noodles en serveer. Lekker met gefruite uitjes of seroendeng. Eet smakelijk!

0
(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top