Ovenpasta met Spitskool, Courgette en Champignons

Ovenpasta met Spitskool, Courgette en Champignons

Ovenpasta met Spitskool, Courgette en Champignons

Ingrediënten: mini penne, zout, 1 ui, 1/2 eetlepel poedersuiker, 3 eetlepels azijn, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 300 gram gesneden spitskool, 1/2 courgette, 125 gram champignons, peper, nootmuskaat, 2 eieren, 250 ml kookroom, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook mini penne (of een andere korte pasta) beetgaar in kokend water met wat zout.

Bak 1 gesnipperde ui aan. Voeg 1/2 eetlepel poedersuiker en 3 eetlepels azijn toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 300 gram gesneden spitskool, 1/2 in blokjes gesneden courgette en 125 gram in plakjes gesneden champignons toe. Stoof tot de spitskool is geslonken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Meng ondertussen 2 eieren met 250 ml kookroom en 50 gram geraspte kaas. Giet de penne af en roer dit samen met het eimengsel door de groenten. Schep alles in een ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(774 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top