Lasagne met Pompoen en Appel

Lasagne met Pompoen en Appel

Lasagne met Pompoen en Appel

Vrijdag kreeg ik een krat vol ingrediënten om deze vegetarische lasagne te maken. Super leuk, want ik heb nog nooit met pompoen gekookt. Reden van deze krat? Albert Heijn heeft vanaf aanstaande maandag Italiaanse weken (met ook een Allerhande waar dit recept in staat)! Je zal dit recept misschien ook nog bij andere bloggers tegen komen.

Ingrediënten: 1 flespompoen, olie, zeezout, 2 appels, 60 gram amandelen, 75 gram Parmezaanse kaas, 1/2 theelepel kaneel, 125 gram crème fraîche, peper, verse lasagnebladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd 1 flespompoen over de lengte doormidden. Haal de zaadjes en de draderige binnenkant er uit. Snijd de flespompoen verder in parten (de schil mag blijven zitten, die wordt zacht in de oven). Leg de parten flespompoen op de bakplaat. Bestrooi met zeezout en besprenkel met olie. Zet de bakplaat ongeveer 35 minuten in de oven.

Haal de flespompoen uit de oven en laat het ongeveer 10 minuten afkoelen. Zet de temperatuur van de oven op 180 graden. Snijd ondertussen de appels in kwarten en haal het klokhuis er uit. Snijd de appel vervolgens in dunne schijfjes. Hak 60 gram amandelen grof en rasp 75 gram Parmezaanse kaas.

Pureer de flespompoem met schil en al samen met 1/2 theelepel kaneel en 125 gram 125 gram crème fraîche tot een gladde puree in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng de pompoenpuree op smaak met zout en peper.

Doe in een ovenschaal een klein beetje water. Bedek de bodem met verse lasagnebladen. Doe er vervolgens 1/3 van de pompoenpuree, 1/3 van de appelschijfjes, 1/3 van de amandelen en 1/3 van de geraspte Parmezaanse kaas er op. Maak nog 2 van deze laagjes. Eindig met geraspte Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top