Kruidige Spitskool met Saté

Kruidige Spitskool met Saté

Kruidige Spitskool met Saté

Ingrediënten: 1 flinke kipfilet, 1 teentje knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1 eetlepel ketjap manis, rijst, 100 gram geraspte kokos, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, scheutje citroensap, 300 gram spitskool,

Aantal personen: 2

Marineer 1 in blokjes gesneden kipfilet met 1 uitgeperst teentje knoflook met 1 theelepel ketoembar en 1 eetlepel ketjap manis. Laat bij voorkeur een paar uur marineren. Grill de kip op een hete grill of in een hete koekenpan. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 100 gram geraspte kokos met 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder en een scheutje citroensap in een hete koekenpan tot de geraspte kokos licht bruin is. Bak 300 gram in fijne reepjes gesneden spitskool een paar minuten in hete olie. Voeg op het laatst de gebakken kokos naar eigen smaak toe (ik had teveel van de gebakken kokos wat ik nu bewaar in een weckpotje). Serveer de spitskool met de saté en rijst. Eet smakelijk!

0
(58 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top