Indische Hachee

Indische Hachee

Indische Hachee

Ingrediënten: 600 gram rundvlees, zout, peper, 3 teentjes knoflook, 3 flinke uien, 3 tomaten, 2 bouillonblokjes (vierkante van Maggi), 200 ml water, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 1 eetlepel azijn, 4 eetlepels ketjap manis, 1 pot doperwten en worteltjes, glasvermicelli, seroendeng,

Aantal personen: 4

Wrijf 600 gram rundvleeslapjes in met zout, peper en 3 fijngehakte teentjes knoflook. Bak het rundvlees bruin. Schep het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 3 gesnipperde uien op laag vuur tot de uien zacht en bruin zijn. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten toe en bak even mee. Los ondertussen 2 bouillonblokjes op in 200 ml heet water. Doe het vlees terug in de pan. Roer even door. Voeg de bouillon met 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel donkere basterdsuiker en 4 eetlepels ketjap manis toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) en wat glasvermicelli toe en warm het geheel goed door. Strooi er eventueel wat seroendeng over. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

0
(1.113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Indische Hachee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top