Indische Hachee

Indische Hachee

Indische Hachee

Ingrediënten: 600 gram rundvlees, zout, peper, 3 teentjes knoflook, 3 flinke uien, 3 tomaten, 2 bouillonblokjes (vierkante van Maggi), 200 ml water, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 1 eetlepel azijn, 4 eetlepels ketjap manis, 1 pot doperwten en worteltjes, glasvermicelli, seroendeng,

Aantal personen: 4

Wrijf 600 gram rundvleeslapjes in met zout, peper en 3 fijngehakte teentjes knoflook. Bak het rundvlees bruin. Schep het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 3 gesnipperde uien op laag vuur tot de uien zacht en bruin zijn. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten toe en bak even mee. Los ondertussen 2 bouillonblokjes op in 200 ml heet water. Doe het vlees terug in de pan. Roer even door. Voeg de bouillon met 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel donkere basterdsuiker en 4 eetlepels ketjap manis toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) en wat glasvermicelli toe en warm het geheel goed door. Strooi er eventueel wat seroendeng over. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

(1.113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

4 thoughts on “Indische Hachee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top