Pastel Goreng

Pastel Goreng

Pastel Goreng

Oftewel gebakken Indische pasteitjes met kipfilet en groenten. De aanwijzingen in het recept wat ik probeerde was ietwat summier en ook de verhoudingen klopten niet helemaal.

Ingredi├źnten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 kipfilet, 1 theelepel gemberpoeder, 1 wortel, 1 blikje sperziebonen (220 gram uitgelekt), 1 blikje doperwten (280 gram uitgelekt), peper, zout, nootmuskaat, 4 eetlepels suiker, 4 theelepels suiker, 1 eetlepel aardappelzetmeel, 1/4 pak glasvermicelli, 450 gram bloem, 100 gram margarine, 2 eieren, 200 ml water,

Aantal pasteitjes: 10

Bak 1 gesnipperde ui met 1 uitgeperst teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden kipfilet met 1 theelepel gemberpoeder toe en bak tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 heel fijn geraspte wortel, 220 gram fijngesneden sperziebonen en 1 blikje doperwten (uitgelekt) toe. Week ondertussen 1/4 pakje glasnoedels in heet water. Als de groenten warm en gaar zijn breng je het op smaak met zout en peper. Daarna voeg je 4 eetlepels ketjap manis, 4 theelepels suiker, 1 eetlepel aardappelzetmeel en de geweekte glasvermicelli door het geheel. Roer goed door en laat het goed afkoelen.

Maak het deeg door 450 gram bloem met 100 gram margarine, 2 eidooiers (bewaar het eiwit!) en ongeveer 200 ml water te kneden. Eerst met deeghaken en later met de hand. Rol het dun uit en druk er ronde vormen uit. Leg op elke deegcirkel een beetje kip-groentenmengsel. Vouw het deeg erover. Druk de randen van het deeg in met een vork. Smeer de pasteitjes in met het overgebleven eiwit.

Bak de pasteitjes in een flinke laag hete olie goudbruin. Wij hebben dat in een wok gedaan (met uiteraard een deksel bij de hand), maar je kan de pastel goreng ook in de frituurpan bakken. Lekker met bijvoorbeeld chilisaus. Eet smakelijk!

0
(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Pastel Goreng

  1. Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker maken, alleen die: ‘heel fijngetrapte wortel’ heb ik een beetje moeite mee ­čśë zal wel fijngeprakt zijn, of geraspt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top