Indonesisch Stoofpotje in een Mandje

Indonesisch Stoofpotje in een Mandje

Albert heijn Indonesisch Stoofpotje
Albert heijn Indonesisch Stoofpotje op t bord
Vandaag wist ik dat de kans dat ik laat thuis zou komen groot zou zijn. Uiteindelijk viel het mee omdat mijn collega een auto had en met de auto vanuit Breda gaat toch nog een stuk sneller dan met de trein. Al met al maar een half uurtje later thuis, perfecte aansluiting op mijn trein op Utrecht Centraal. In ieder geval vandaag hadden we de Indonesische Stoofpotjes op het menu staan.

Noem het maar nostalgie, want vroeger toen Lonny deze mandjes nog maakten stonden deze met enige regelmaat na een drukke werkdag op het menu (zeker als ze in de 35% waren) en de mandjes werden weer gebruikt voor andere dingen. Verrast was ik toen ik in de Allerhande zag dat de mandjes met Indonesische maaltijden in het assortimenten zaten, alleen nu van het Albert Heijn merk zelf. Uitproberen dus. Wij hadden de Babi Ketjap (varkensvlees in zoete ketjap saus) en Ajam Betawi (gemarineerde kip in kruidige saus). De smaken, best lekker voor even snel (al kan het uiteraard de toko niet overtreffen). Licht pittig, had best wel een pittige nasmaak. Voor de nostalgie leuk om te proberen.

0
(529 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

6 thoughts on “Indonesisch Stoofpotje in een Mandje

  1. Heerlijk die aziatische gerechten in mandjes, maar daar mag best wel wat meer rijst, ook bij de babipanggang is het vlees veels te klein gesneden.Probeer ook eens het recept opor?

  2. het spijt me zeer, maar ik heb zojuist voor het eerst een indonesisch stoofpotje geprobeerd, rendang pittig, romig rundvlees. maar ik vond het echt vies! wat een blamage. ik hou enorm van indonesisch eten, en haal dit regelmatig of maak het zelf. vandaag dacht ik even makkelijk, maar echt weggegooid geld, dit heeft niets met echt indonesisch eten te maken. sorry Lonny

    1. Ik ben het helemaal met je eens. Wat een teleurstelling. En zo stom van me dat ik er voor gevallen ben. Die mandjes zien er schattig uit, maar binnenin zitten 2 treurige plastic bakjes met smurrie. Niet lekker en waar dienen uiteindelijk die mandjes nou voor? Kortom…nooit weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top