Nasi Keboeli

Nasi Keboeli

Nasi Keboeli

Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 ei, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat, hoeveelheid naar eigen smaak) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak even mee. Voeg de rijst toe samen met 1 geklutst ei. Warm het geheel al roerend goed door. Breng het geheel op smaak met 1 eetlepel ketjap manis. Erbij hadden we atjar tjampoer, cassave en gestoofd varkensvlees gemaakt met een zakje bumbu baviaan de toko. Eet smakelijk!

(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Back To Top