Mergpijpjes

Mergpijpjes

Mergpijpjes

Op OhMyFoodness zag ik pas een leuk recept voor mergpijpjes staan. Op de cake na had ik eigenlijk alles al in huis en sommige dingen moesten toch wel eens gebruikt worden. Ik heb zelf geen cake gebakken, de botercrème, marsepein en chocodip zijn van Oetker en de jam is gewoon aardbeienjam uit een potje. Wat ik dus eigenlijk gedaan heb is het assembleren van mergpijpjes, en ook dat is leuk om te doen, zeker met kinderen!

Ingrediënten: 100 gram zachte roomboter, 125 ml koude melk, 1 zakje Oetker botercrème, Oetker 3 kleuren marsepein, poedersuiker, cake, aardbeienjam, Oetker chocodip,

Mix 100 gram zachte roomboter tot de boter echt zacht is en geen klontjes meer heeft. Voeg 125 ml koude melk en het zakje Oetker botercrème toe. Mix op lage stand ongeveer 1/2 minuut. Roer met een spatel nog even goed door.

Strooi wat poedersuiker op het werkblad en bepoeder je deegroller en rol de drie kleuren marsepein apart van elkaar uit. Snij de cake in plakjes en snij de randjes er vanaf. Smeer 1 plakje cake met de botercrème en het andere stukje met aardbeienjam. Leg beide plakjes cake op elkaar (zodat de botercrème en de jam elkaar raken). Smeer de randen en bovenkant van de cake licht in met de botercrème zodat de marsepein blijft plakken. Vouw de marsepein om de cake. Druk de randjes voorzichtig dicht. Zorg dat de naad van de marsepein onderop komt.

Smelt de chocoladedip in de magnetron. Dip eerst de onderkant in de gesmolten chocola (of smeer de onderkant van de mergpijpjes in met een lepeltje gesmolten chocolade) en dip vervolgens 1 kant in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade afkoelen en dip vervolgens ook de andere kant in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade helemaal hard worden. Et voilà de zelf geassembleerde mergpijpjes zijn klaar. Smul ze!

0
(77 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top