Risotto met Champignons, Courgette en Spek

Risotto met Champignons, Courgette en Spek

Risotto met Champignons, Courgette en Spek

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 275 gram risotto rijst, scheutje witte wijn, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kleine courgette, 125 gram champignons, 1 liter bouillon, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Bak 1 gesnipperde ui met 1 uitgeperst teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 275 gram risotto rijst toe en roer even door. Voeg vervolgens een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Giet er steeds een beetje bouillon bij en blijf regelmatig roeren.

Bak ondertussen in een andere pan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek bijna knapperig. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden courgette en 125 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak mee tot de champignons zacht zijn.

Voeg, wanneer de risotto gaar is, de champignons, courgette en ontbijtspek toe aan de risotto. Roer er nog 100 gram geraspte kaas door. Laat de kaas smelten. Eet smakelijk!

0
(342 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top