Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen in Luikse Saus

Ingrediƫnten: 500 gram rundergehakt, zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, kardemom, 1/2 eetlepel tomatenketchup, 1 ei, paneermeel, 1 ui, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel bloem, 200 ml vleesfond, 1 blikje tomatenpuree, 3 eetlepels appelstroop, rozijnen,

Aantal personen: 4

Meng 500 gram gehakt met zout peper, knoflookpoeder, uienpoeder en kardemom (allemaal naar eigen smaak), 1/2 eetlepel tomatenketchup, 1 ei en paneermeel. Maak er vier gehaktballen van. Zet de gehaktballen afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de gehaktballen rondom bruin in hete boter. Doe de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Bak in de achtergebleven boter van de gehaktballen 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 1 eetlepel azijn toe. Roer even goed door. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak de bloem kort mee. Voeg vervolgens 200 ml vleesfond, 1 blikje tomatenpuree en 3 eetlepels appelstroop toe. Verwarm al roerende op middelhoog vuur tot de saus goed gemengd is en warm genoeg is. Voeg naar eigen inzicht rozijnen toe. Warm de saus nog even goed door. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus. Eet smakelijk!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top