Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Van een collega kreeg ik stoofpeertjes van haar eigen perenboom. Eindelijk had ik tijd om er stoofpeertjes van te maken. Eerste keer voor mij, spannend!

Ingrediƫnten: 4 stoofpeertjes, water, 100 ml rode wijn, 200 ml water, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 kaneelstokjes, 2 steranijs, Oetker chocodip wit en bruin,

Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje zitten. Kook de stoofpeertjes eerst even vijf minuten. Giet de stoofpeertjes af en doe er vervolgens 100 ml rode wijn, 200 ml water, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 kaneelstokjes en 2 steranijs bij. Breng even aan de kook en laat vervolgens 1 1/2 uur op halfhoog vuur zachtjes koken. Daarna heb ik de stoofpeertjes laten afkoelen. Daarna heb ik witte en bruine chocodip over de peertjes gedaan. Erbij een toef slagroom. Smul ze!

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top