Koopmans Kleine Appeltaartjes met Pecannootjes en Chocolade

Koopmans Kleine Appeltaartjes met Pecannootjes en Chocolade

Koopmans Kleine Appeltaartjes met Pecannootjes en Chocolade

Heerlijk zo’n vrije woensdag, eindelijk tijd om de kleine appeltaartjes van Koopmans te bakken. Even appels gehaald bij de supermarkt en de rest wat er nog bij moest had ik gewoon in huis. Aan de slag dus in de keuken!

Ingredi├źnten: 1 ei, 100 gram roomboter, 1 pak Koopmans kleine appeltaartjes, 2 appels, 24 pecannoten, Oetker chocodip wit en bruin

Aantal taartjes: 8

Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrische oven). Klop 1 ei los in een kommetje. Mix 100 gram roomboter tot het zacht is. Voeg de helft van het losgeklopte ei toe met het zakje taartmix. Kneed dit met je handen (of met deeghaken) tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg en verdeel het deeg in 8 stukjes. Leg het deeg in de bakvormpjes en druk met je duimen het deeg naar buiten zodat je een klein randje krijgt. Schil de appels, haal het klokhuis er uit en snijd de appels in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met het zakje kaneelmix en 24 gebroken pecannoten. Verdeel de appelvulling over de taartjes. Zet de bakplaat met de taartjes ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de appeltaartjes afkoelen. Smelt de chocodip volgens de aanwijzing op de verpakking in de magnetron. Verdeel de chocodip over de appeltaartjes en laat de chocodip hard worden. Smul ze!

0
(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top