Boerenkooltaartjes

Boerenkooltaartjes

Boerenkooltaartjes

Ingrediënten: 4 plakjes bladerdeeg, 6 deelblokjes diepvriesboerenkool, 2 eieren, 125 ml kookroom, zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, 4 cherrytomaatjes, klein stukje rookworst,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi 4 plakjes bladerdeeg en 6 deelblokjes diepvriesboerenkool. Klop ondertussen 2 eieren met 125 ml kookroom. Voeg de ontdooide boerenkool toe (let op dat je niet te veel vocht toevoegd). Breng het geheel op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Smeer 4 lage ovenschaaltjes in met olie. Bekleed de ovenschaaltjes met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Vul de ovenschaaltjes met het boerenkoolmengsel. Doe in elk schaaltje 1 in de helft gesneden cherrytomaatje en 2 plakjes rookworst. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Zonder rookworst heb je natuurlijk een heerlijk vegetarisch boerenkooltaartje!

0
(44 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top