Zoete Kip met Prei uit de Actifry

Zoete Kip met Prei uit de Actifry

Zoete Kip met Prei uit de Actifry

Vandaag weer een recept uit de Actifry. Wel een lesje geleerd, want ik had de tomatenpuree, ketjap manis en chilisaus er zo bij gedaan en daarna pas wat meer vloeistof. Wat handig is, aangezien de tomatenpuree wat dikker is, om de tomatenpuree, ketjap manis en chilisaus te mengen met het water. Werkt beter!

Ingrediƫnten: rijst, 1 kipfilet, 1 prei, 100 ml water, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 3 bosuien,

Aantal personen: 2

Kook de rijst in zo’n 8 minuten gaar. Doe 1 in blokjes gesneden kipfilet in de Actifry met 1 eetlepel olie. Zet de Actifry ongeveer 5 minuten aan. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Zet de Actifry nu 3 minuten aan. Meng ondertussen 100 ml water met 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus. Voeg dit mengsel samen met 3 in ringen gesneden bosuien toe bij de kipfilet en prei. Zet de Actifry nog 10 minuten aan. Serveer de zoete kip en prei met de rijst. Eet smakelijk!

0
(477 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top