Badhu in Utrecht

Badhu in Utrecht

Badhu in Utrecht

Vandaag het afscheid van een collega die nu een paar kamers verder op gaat werken, en ook het afscheid van de uitzendkrachten die ons dit jaar weer hebben geholpen om al het inschrijven in goede banen te leiden. Om dit allemaal te vieren zijn we gaan eten en drinken bij Badhu. Arabisch eten en drinken in het oude badhuis.

Badhu in Utrecht

We kregen verschillende hapjes. Zo begonnen we met Marokkaans en Libanees brood met verschillende dips. Deze dips waren: toum bi zeit, een Libanese muntaioli met geroosterde knoflook en citroen, amlou, dip van amandelen met honing, komijn en arganolie, hummus, kikkererwtenpuree met olijfolie en zeezout en muhammara labna een yoghurtdip van geroosterde paprika, rode chili, dille en knoflook.

Badhu in Utrecht

Daarna kwamen er verschillende andere hapjes, of eigenlijk heet het mezze, wat uitgelegd kan worden als Arabische tapas. Onder andere kregen we zalmrolletjes gevuld met geitenkaas, wijnbladeren gevuld met spinazie en dadels en rolletjes van lamsham met onder andere een soort van saffraan mayonaise.

Badhu in Utrecht

Tegelijkertijd kwam er een salade met groene asperges en avocadocrème.

Badhu in Utrecht

Daarna allerlei spiesjes, zoals de garnaalspiesjes die je op de foto ziet, maar ook rundvleesspiesjes wat weer geserveerd werd met couscous.

Badhu in Utrecht

De laatste gang waren de tajines. Op tafel kregen we een kip tajine (staat niet op de foto), een paddenstoelen tajine met parelcouscous en een kalfs tajine met onder andere walnoten. Erbij natuurlijk couscous. We konden ook nog een dessert nemen, maar dat heb ik laten schieten, ik moest nog met de trein naar huis en dat kostte ook nog wel de nodige reistijd. Heel toevallig kwam ik in die trein nog een ‘oud’ uitzendkracht tegen die zo’n vijf jaar geleden bij ons gewerkt had. Hoe raar kan het lopen…!

Badhu
Willem van Noortplein 19
3514 GK Utrecht
Tel: 030-2720444

(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

2 thoughts on “Badhu in Utrecht

    1. Hmm vreemde reactie. Dat een collega weggaat is niet leuk, maar het maakt me blij dat ze nu iets gaat doen wat meer bij haar past en dat uitzendkrachten na een zomerseizoen bij ons toch iets vinden in hun vakgebied, dat maakt mij blij en dat mag gevierd worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top