Batavia in Arnhem

Batavia in Arnhem

Batavia in Arnhem pangsit en loempia

Dit is de derde keer dat we bij Batavia hebben gegeten. De vorige keren was het een speciale reden namelijk aangesteld als lid van de NS-Publieksprijs kernjury en ter ere van mijn verjaardag en dat is nu dus ook al weer bijna een jaar geleden. Tijd om weer eens te eten, na het shoppen (favoriete theetjes en geurkaarsjes weer gescoord) zijn we hier gaan eten.

Batavia in Arnhem saté

We kozen voor de rijsttafel Batavia. Dit is een driegangen-rijsttafel. De eerste gang die op tafel kwam was de Batavia-mix. Dit is een bordje met een pangsit en een loempia. Vervolgens kregen we twee soorten saté. De saté makasar, gemarineerde en geroosterde varkenshaas met pittige kruiden en saté babi, geroosterd varkensvlees met pindasaus.

Batavia in Arnhem rijsttafel batavia

Vervolgens kwam de rijsttafel zelf. Dit bestond uit: ajam ritja-ritja, op pittige wijze bereide kipfilet in tomatensaus, daging rendang, pittig gesudderd rundvlees in pepersaus, empal bali, gesudderd rundvlees in gekruide sojasaus, babi ketjap, gesudderd varkensvlees in sojasaus, tahu telur, gebakken eieren gevuld met soja en diverse groeten, tumisan sari, gevarieerde gekookte verse groente, sayur lodeh, gekookte, gemengde groenten in kruidige kokosmelk, gado-gado, een groentenmix in pindasaus, pisang goreng, gebakken banaan, serundeng katjang, pinda in geraspte gebakken kokos, sambal goreng ketang, gebakken aardappel met pittige smaak, rudjak manis, vers fruit in een bruine suiker saus, atjar tjamput, ingelegde zoetzure kool, krupuk en emping. Erbij geserveerd bami goreng en nasi goreng.

Net als de vorige keren was het weer erg lekker!

Batavia
Willemsplein 31
6811 KC Arnhem
Tel: 026-4420873

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top