Huisgemaakte Lasagne

Huisgemaakte Lasagne

Huisgemaakte Lasagne

Ingrediënten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 flinke wortel, 5 trostomaten, 1 blik tomaatblokjes, zout, peper, 1 eetlepel ketjap manis, 50 gram boter, 3 eetlepels bloem, 300 ml melk, nootmuskaat, lasagnebladen, plakjes kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is en de ontbijtspek een beetje knapperig is. Voeg 300 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en los. Voeg 1 fijngesneden wortel toe en bak even mee. Ontvel ondertussen 5 trostomaten en snijd de trostomaten in blokjes. Voeg de trostomaten samen met 1 blik tomaatblokjes toe aan het geheel. Breng op smaak met zout en peper en eventueel met 1 eetlepel ketjap manis (haalt het zurige van de tomaat weg). Laat het geheel op middelhoog vuur pruttelen.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt 50 gram boter. Boeg 3 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 300 ml melk toe. Roer met een garde tot je een gladde saus hebt. Breng de bechamelsaus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Bouw vervolgens de lasagne. Doe eerst een laagje rode saus in een ovenschaal, bedek met lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje rode saus en wat bechamelsaus, dek af met lasagnebladen. Vervolgens nog een laagje rode saus en lasagnebladen. Als laatste een beetje rode saus, de bechamelsaus. Bedek de lasagne met plakjes kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

0
(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top