Pasteitje met Kip en Champignons

Kip

Pasteitje met Kip en Champignons

Pasteitje met Kip en Champignons

Ingrediƫnten: 6 plakjes bladerdeeg, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 kipfilet, 250 gram champignons, 2 eetlepels bloem, 150 ml water, 50 ml kookroom, zout, peper,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Roer 2 eetlepels bloem door het geheel, bak kort mee. Voeg daarna geleidelijk 150 ml water en 50 ml kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het kip-champignons mengsel afkoelen. Maak ondertussen van de plakjes bladerdeeg 4 bakjes. Prik de onderkant van de bodem (waar de vulling op komt) in met een vork, zo kan dat niet opbollen. Vul de bakjes met het kip-champignons mengsel. Zet de bakjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(99 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top