Nasi Kornet met Frikadel Pan

Nasi Kornet met Frikadel Pan

Nasi Kornet

Vandaag kwamen Jan en Mieneke op bezoek en dan eten ze altijd gezellig mee. ‘s Ochtends had ik dan ook al een grote pan nasi en de frikadel pan klaargemaakt. ‘s Avonds was het nog even een kwestie van opwarmen. Scheelt zoveel tijd in de keuken dan!

Nasi Kornet

Ingrediƫnten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, kruidnagelpoeder, kaneel, nootmuskaat, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blik corned beef, 1 eetlepel basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, 2 eieren, 1 prei,

Aantal personen: 5

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Maak een boemboe in een keukenmachine van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, kruidnagelpoeder, kaneel, nootmuskaat, 2 theelepels sambal en 1 theelepel trassi. Laat de keukenmachine zo lang draaien tot het een brei is. Bak in een hete wok 250 gram fijngesneden dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg de boemboe toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 blik in stukjes gesneden corned beef toe. Meng door het geheel 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel sojasaus toe. Bak tot de corned beef 1 brei is geworden. Schep de corned beef uit de pan en houdt het even apart. Kluts 2 eieren. Schep dit door de koude rijst. Zorg dat het ei overal zit. Bak in hete olie 1 in ringen gesneden prei. Roer de rijst door de prei. Bak tot de rijst droog is. Voeg de corned beef mix toe. Bak nog 10 minuten al omscheppend tot de rijst droog is.

Frikadel Pan

Ingrediƫnten: 125 ml melk, 1 runderbouillonblokje, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, 500 gram gemengd gehakt, 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels aardappelpuree, 2 eetlepels paneermeel,

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Verwarm 125 ml melk met nootmuskaat en wat kruidnagelpoeder. Los 1 runderbouillonblokje in de melk op. Laat de melk wat afkoelen. Meng 500 gram gemengd gehakt met 1 eetlepel ketjap manis, 2 1/2 eetlepels aardappelpuree, 2 1/2 eetlepels paneermeel, knoflookpoeder, uienpoeder en de ‘gekruide’ melk toe. Doe het gehakt in een ingevet ovenschaaltje. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(85 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top